Παγκόσμια Ημέρα Υγιεινής Διατροφής σήμερα και δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε σε αυτήν, γι' αυτό και στο σχολείο μας έγιναν διάφορες δραστηριότητες. Όλοι οι μαθητές συμμετείχαν με πολλή όρεξη και ενδιαφέρον και πήραν το μήνυμα της ημέρας. Οι μικρές τάξεις ετοίμασαν υγιεινό πρωινό, οι Γ' και Δ' τάξεις σχημάτισαν την Πυραμίδα Μεσογειακής Διατροφής με κολλάζ και έφτιαξαν sopla για το πρωινό τους και οι μεγάλες τάξεις Ε' και ΣΤ' έφτιαξαν φρουτοσαλάτες και φυσικούς χυμούς. Τη Δευτέρα 21/10 θα συνεχιστεί το πρόγραμμα με τη διατροφολόγο κ. Πόπη Μαλαχία η οποία θα ενημερώσει τους μαθητές για τη σημασία και τον ρόλο της σωστής διατροφής στην υγεία μας και στη ζωή μας.
Ακούμε καθημερινά πως πρέπει να προσέχουμε τι τρώμε.Οι διατροφολόγοι μας συμβουλεύουν να τρώμε υγιεινά. Αλήθεια τι σημαίνει... υγιεινά;
Ποια είναι τα βασικά tips της υγιεινής διατροφής; Πάμε να τα δούμε:
- Τρώμε με μέτρο από όλες τις ομάδες τροφίμων
- Καταναλώνουμε καθημερινά 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών
- Πίνουμε πάνω από δύο λίτρα νερό τη μέρα
- Αποφεύγουμε τρόφιμα υψηλά σε αλάτι, όπως: αλμυρά σνακ, παστά, αλμυρά τυριά, αλατισμένους ξηρούς καρπούς
- Προσπαθούμε να καταναλώνουμε όσο το δυνατόν λιγότερο επεξεργασμένα τρόφιμα
- Προτιμάμε τα γαλακτοκομικά με μειωμένα λιπαρά
- Επιλέγουμε προϊόντα με χαμηλή περιεκτικότητα ζάχαρης
- Λέμε ναι στα προϊόντα που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες
- Προτιμάμε τους σύνθετους υδατάνθρακες
- Επιλέγουμε ελαιόλαδο καθώς είναι πάρα πολύ υγιεινό ? προσοχή στις ποσότητες
- Συνοδεύουμε πάντοτε τα κυρίως πιάτα μας με φρεσκοκομμένη σαλάτα
- Δε φεύγουμε ποτέ από το σπίτι μας αν δεν απολαύσουμε ένα πλούσιο πρωινό (απαραίτητοι οι υδατάνθρακες και οι πρωτεΐνες)
- Πίνουμε καθημερινά δύο ποτήρια γάλα ή τρώμε γιαούρτια με μειωμένα λιπαρά
- Προτιμάμε άπαχα κρέατα και φροντίζουμε πάντα να αφαιρούμε το ορατό λίπος
- Αποφεύγουμε το junk food και τα κορεσμένα λιπαρά